Διαιτολογία
Διαιτολογία
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
O/Η κάτοχος Διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις (επαγγελματική συμπεριφορά), που είναι απαραίτητες για να καθοδηγεί και προσανατολίζει ασθενείς ή υγιή άτομα στον ορθό τρόπο διατροφής.
Η θεωρητική και πρακτική κατάρτιση του δίνει τη δυνατότητα να εργάζεται ως Σύμβουλος Διατροφής σε Μαζικά Κέντρα Διατροφής.
Σε συνεργασία με τους Ιατρούς ή το Νοσηλευτικό Προσωπικό Νοσοκομείων, καθοδηγεί το ειδικό προσωπικό παρασκευής και διανομής φαγητών, ώστε οι ασθενείς να δέχονται φαγητό, σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο.
Επίσης, παρακολουθεί τους ασθενείς και ελέγχει την ποσότητα που μπορούν να φάνε. Σε περίπτωση που ένας ασθενής δεν τρώει όλο το φαγητό του, συζητά μαζί του και προβαίνει στη σύνταξη άλλου ισοδύναμου διαιτολογίου.
Επαγγελματικη Αποκτασταση
Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε:
- Ινστιτούτα Αδυνατίσματος, Κέντρα Αισθητικής και Ομορφιάς
- Καταστήματα Υγιεινής Τροφής
- Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Σχολεία
- Κλινικές, Νοσοκομεία, Θεραπευτήρια, Οίκους Ευγηρίας
- Βιομηχανίες παρασκευής φαγητών
- Εστιατόρια, Ξενοδοχεία
- Αθλητικά Κέντρα, Κατασκηνώσεις
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Η λίστα περιλαμβάνει:
- Γενική Χημεία
- Αναλυτική Χημεία
- Φυσικές και Χημικές Διεργασίες
- Ασφάλεια και Υγιεινή στην Εργασία
- Στατιστική
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Χημική Τεχνολογία
- Μικροβιολογία
- Φαρμακευτική Φυσική
- Μέθοδοι Ελέγχου Φαρμάκου
- Φαρμακευτική Τεχνολογία
- Κοσμετολογία
- Φαρμακολογία – Τοξικολογία
- Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων
- Έλεγχος και Αξιολόγηση Καλλυντικών
- Marketing
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα