Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας

Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών
Σεπτέμβριος 22, 2018
Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας
Σεπτέμβριος 23, 2018

Ο διπλωματούχος της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τις καλλιεργητικές εργασίες και φροντίδες έως και τα τελικά οινικά προϊόντα και τα παράγωγα τους, χρησιμοποιώντας εργαλεία, σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, με ασφάλεια ώστε να παράγει προϊόντα τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές τις Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας.

Απασχολείται σε αμπελοκαλλιέργειες και οινοποιεία. Παραλαμβάνει, αποθηκεύει, χειρίζεται, επεξεργάζεται, μεταφέρει και ελέγχει πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα, χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες εργασίας των προϊσταμένων του.

Ο «Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας» απασχολείται ως ιδιώτης ή υπάλληλος:

  • Αμπελουργικής εκμετάλλευσης
  • Οινοποιείου
  • Αποσταγματοποιείου
  • Ποτοποιίας
  • Οξοποιίας
  • Μονάδας παραγωγής αμπελόφυλλων
  • Εργαστηρίου αναλύσεων
  • Μονάδες παραγωγής αμπελουργικών και οινοποιητικών μηχανημάτων και παρελκόμενων
  • Πωλητής αμπελουργικών και οινολογικών προϊόντων

Επαγγελματική Αποκατάσταση
    Ως απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας» μπορείς να εργαστείς:
  1. ιδιωτικούς, συνεταιριστικούς ή κρατικούς αμπελώνες
  2. οινοβιομηχανίες
  3. οινολογικά εργαστήρια
  4. φορείς εμπορίας κρασιών και τυποποίησης
  5. φυτώρια
Μαθήματα
  • ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ Ι,ΙΙ
  • ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ι,ΙΙ
  • ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ-ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ- MARKETING
  • ΓΕΝΙΚΗ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ
  • ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ
  • ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
  • ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
  • ΦΥΤΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΑΜΠΕΛΟΥ
  • ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ
  • ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
  • ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
  • ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΟΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ