Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας
Σεπτέμβριος 22, 2018
Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
Σεπτέμβριος 22, 2018

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων και Ποτών» εκτελεί τις απαραίτητες εργασίες σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας, χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, με σκοπό να παρασκευάσει τρόφιμα υγιεινά και ασφαλή, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές της εθνικής και κοινοτικής Νομοθεσίας.
Απασχολείται στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες τροφίμων και ποτών.
Παραλαμβάνει, αποθηκεύει, χειρίζεται, επεξεργάζεται, μεταφέρει και ελέγχει Α’ ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα διατροφής, χρησιμοποιώντας σκεύη και μηχανολογικό εξοπλισμό, με τις οδηγίες εργασίας των προϊσταμένων του.
Επαγγελματική Αποκατάσταση
    Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε:
  1. χειριστής σε Βιοτεχνικές και Βιομηχανικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων
  2. Σε Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου τροφίμων (βοηθοί αναλυτές)
  3. Σε Ειδικευμένες θέσεις πωλητού χονδρικής πώλησης τροφίμων (dealer)
  4. Σε Ειδικευμένες θέσεις χειριστού πωλήσεων τροφίμων λιανικής
  5. Σε Ειδικευμένες θέσεις αποθηκαρίου τροφίμων
  6. Σε εργαστήρια παρασκευής τροφίμων
Μαθήματα
  • ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
  • ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ι,ΙΙ
  • ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ
  • ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
  • ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
  • ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
  • ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ
  • ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ
  • ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ι, ΙΙ
  • ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ι, ΙΙ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΖΥΜΗΣ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΒΙΚΗΣ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΠΑΚΑΛΙΚΗΣ