Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας

Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας
Σεπτέμβριος 22, 2018
Υπεύθυνος Μονάδας Συστηματοποιημένου Επισιτισμού (Catering)
Σεπτέμβριος 23, 2018

Ο κάτοχος διπλώματος Ι.Ε.Κ στην ειδικότητα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ» έχει πιστοποιημένες ικανότητες, δεξιότητες και τεχνικές πληροφορίες, που τον καθιστούν ικανό να εργάζεται σαν ειδικευμένος εργαζόμενος σε επιχειρήσεις παραγωγής και διάθεσης προϊόντων - ποτοποιίας και Αποσταγματοποιίας.
Επαγγελματική Αποκατάσταση
Ο «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ» μπορεί να απασχοληθεί σε επιχειρήσεις (ιδιωτικές ή συνεταιριστικές) που έχουν σαν αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων ποτοποιίας αποσταγματοποιϊας σαν βοηθός τεχνικού παραγωγής, σαν βοηθός στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου ή και στο τμήμα προώθησης των προϊόντων. Επίσης σε επιχειρήσεις παραγωγής ζύθου και οίνου, και αναψυκτικών στην παραγωγή, καθώς και σε εργαστήρια αναλύσεων αλκοολούχων ποτών αναψυκτικών και νερού.
    Πιο συγκεκρινένα μπορούν να απασχοληθούν ως:
  1. ιδιωτικούς, συνεταιριστικούς ή κρατικούς αμπελώνες
  2. οινοβιομηχανίες και σταφιδοεργοστάσια
  3. φυτώρια
  4. οινολογικά εργαστήρια, ιδρύματα
  5. φορείς εμπορίας κρασιών και τυποποίησης
Μαθήματα
  • Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων
  • Χημεία
  • Αρχές Διατροφής
  • Υγιεινή και Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο
  • Αγγλικά
  • Στοιχεία μηχανολογίας-Ηλεκτρολογίας
  • Χρήση Η/Υ
  • Χημεία Τροφίμων με στοιχεία Μικροβιολογίας
  • Τεχνολογία Τροφίμων -Ποτών
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Ποτών
  • Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων
  • Στοιχεία Εργατικού και εμπορικού Δικαίου
  • Χημεία Αλκοολούχων Προϊόντων
  • Αμπελουργία
  • Μικροβιολογία και Ζυμώσεις Αλκοολούχων Προϊόντων
  • Μάρκετινγκ Αλκοολούχων προϊόντων
  • Τεχνολογία Οίνου
  • Ποιοτικός έλεγχος Αλκοολ. Προϊόντων -Διασφάλιση ποιότητας
  • Τεχνολογία Αλκοολούχων Ποτών και Αποσταγμάτων
  • Τεχνολογία Ζύθου και Αναψυκτικών
  • Εγκαταστάσεις- Μηχανολογικός Εξοπλισμός Ποτοποιίας- Αποσταγματοποιίας
  • Τεχνική Επικοινωνίας- Επιχειρηματικότητα
  • Γαλλικά