Τεχνικός Μελισσοκομίας

Τεχνικός Αγροτουρισμού
Σεπτέμβριος 22, 2018
Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας
Σεπτέμβριος 22, 2018

Ο διπλωματούχος Ι.Ε.Κ. της ειδικότητας «Τεχνικός Μελισσοκομίας» έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις του, έπειτα από επιτυχή θεωρητική και πρακτική δοκιμασία στο παραπάνω αντικείμενο.
Πιο συγκεκριμένα είναι ικανός να ιδρύσει και να διαχειριστεί μια μελισσοκομική εκμετάλλευση, να προσεγγίζει με επιστημονικό τρόπο τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά την παραγωγική διαδικασία και να διαχειρίζεται ορθολογικά την εκμετάλλευσή του, ώστε να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα.
Έχοντας κατανοήσει πλήρως τη βιολογία, τη συμπεριφορά της μέλισσας και τη μεθοδολογία πρόσβασης στις πληροφορίες, μπορεί να έχει συνεχή πληροφόρηση για τη νέα τεχνολογία και τις επιστημονικές εξελίξεις του κλάδου και να τις ενσωματώνει στην παραγωγική διαδικασία.
Επαγγελματική Αποκατάσταση
    Ο απόφοιτος είναι ικανός:
  1. Να λειτουργήσει μια μελισσοκομική εκμετάλλευση σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και για όλα τα μελισσοκομικά προϊόντα.
  2. Να εργαστεί σαν εξειδικευμένος τεχνικός σε μελισσοκομική εκμετάλλευση, σε μονάδες επεξεργασίας και τυποποίησης μελισσοκομικών προϊόντων ή στον δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες θέσεις
Μαθήματα
  • ΑΓΓΛΙΚΑ
  • ΧΡΗΣΗ Η/Υ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
  • ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
  • ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Ι, ΙΙ
  • ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΕΧΘΡΟΙ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΩΝ Ι, ΙΙ
  • ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ Ι, ΙΙ, ΙΙΙ
  • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΦΥΤΑ Ι, ΙΙ
  • ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ Ι, ΙΙ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΥΨΕΛΗΣ